23 Mayıs 2015 Cumartesi

13. İnsan Kaynakları Zirvesi'nden İzlenimler...

Peryön Güney Marmara'nın 13. İnsan Kaynakları Zirvesi 21-22 Mayıs'ta Bursa'da gerçekleşti. Bu yılki teması "İnsanca" olan zirvenin ilk gününe katılma şansı buldum. Keyifli sohbetlere, ruhumuzu ve aklımızı besleyen konu ve konuklara ev sahipliği yapan etkinlikte yer alan konuşmalardan kısa notlarım şöyle:
  • Açılış Konuşmalarının ardından Değişim Yönetimi'ni bizlere anlatan Mehmet Kocabaş, ulusal kültürün boyutları üzerinde durdu. Özellikle toplumlar ve kültürler arasında güç aralıklarındaki farklılıklara ilişkin verdiği örnekler ve tespitler ile hem bilgilendik hem de kahkahalarımıza engel olamadık.
  • Prof. Dr. Markus Venzin Responsible Leadership (Sorumlu Liderlik) başlıklı sunumunda örgütlerin dayanıklılığının (resilence) ancak sorumlu liderler ile mümkün olabildiğini ve dayanıklılığı artıran faktörleri anlattı.
  • Bize insanı, bize bizi anlatan Doç. Dr. Azmi Varan'ın sunumun bitmesini ise sanırım hiçbirimiz istemedik. "Şirket sorunlarını kazın, altında insanı bulursunuz" diyen Azmi Hoca, aslında iç dünyamızdaki ebeveyn-yetişkin-çocuk gerçekliğiyle iki kişinin iletişiminde bile ne kadar kalabalık olduğumuzu ve insana dair daha pek çok bilgiyi bizimle, eşsiz bir üslupla paylaştı.
  • Datassist Genel Müdürü Ayşe Nazmiye Uça, Outsourcing ile Katma Değer Yaratmak isimli sunumunda başta bordrolama olmak üzere hangi hizmetlerin ne şekilde outsource edilebileceğine, outsourcingte nelere dikkat edilmesi gerektiğine, avantaj ve dezavantajlarının neler olabileceğe yer verdi.

  • Özgür Güner ise Performans Yönetimi: Ne Onunla Ne Onsuz diyerek, aslında Performans Yönetimi'ni hakkıyla uygulamanın zorluğunu da gözler önüne sermiş oldu. Performans yönetimi hakkında dünden bugüne değişimleri, farklı yaklaşımları ve değişen dünyada performans yönetimin nereye gitmekte olduğunu bizlere anlattı.

  • Son zamanların güncel konularından biri olan Mobbing hakkında Mobbing Uzmanı Çağlar Çabuk ve Avukat Yunus Egemenoğlu ile Pınar Şahin bizleri bilgilendirdi.Konu güncelliğini koruya dursun, neyin mobbing olup neyin olmadığı ve yaptırımının ne olacağı hala tartışılmaya devam ediyor.
  • Etkinlik Fark Yaratan İnsan Kaynakları Uygulamaları ile son buldu.
Zirveden İnsan Kaynakları'na dair yeni bakış açıları, yeni sorular, ilhamlar, düşünceler ile ayrıldım.

İnsan Kaynaklarına ilişkin her türlü paylaşımın artarak devam etmesi dileklerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder