27 Nisan 2013 Cumartesi

Çok Sıkıcı Bir İKcıyım Ben...

Galiba sıkıcı bir İKcıyım ben..Çünkü dünya ne kadar değişirse değişsin, sıkı sıkıya bağlı olduğum bazı “takıntı”larım var hala.


Çok konuşan çok iyi iletişimci sayılsa da bazı çevrelerde, bir İnsan Kaynakları çalışanı biraz da ketum olmalı bence. Özellikle iş görüşmelerinde konuşmaktan çok adayı dinlemeli, empati kurmalı, çok özel sorular sormamalı ama gerekli bilgileri de karşısındaki kırmadan almalı. Uzun süre bekletmemeli adayı, sadece kendi zamanını değerli saymamalı, karşısındakinin zamanına da değer vermeli. Gerçekleştirdiği bütün görüşmeleri gizlilik kuralları çerçevesinde yürütmeli. Referans görüşmelerinden önce adaydan izin istemeli.


Sıkıcı bir İKcıyım ben. Çarşaf gibi ortalığa saçılmış özgeçmişlerden rahatsız oluyorum. Herhangi bir değerlendirmede haksızlığa sebep olurum diye aklım çıkıyor. Çalışanlar hakkında dolaşan dedikodulardan hoşlanmıyorum. Onun maaşı, diğerinin disiplin cezası, berikinin özel sorunlarıysa benimle konuşmak istediğiniz, çok sıkıcı bir İKcıyım ben, beni böyle kabul ediniz...

4 yorum:

  1. Neresi orası , gelip iş başvurusu yapayım ve başını ağrıtayım biraz :) çok iyi iş baş vurusu yaparım :D ya da bir şiir yazarım olmaz mı? I{

    YanıtlaSil
  2. Siz yazın, iş sizin Mr.I{ :)

    YanıtlaSil
  3. İK'da staj yapmış ( 1 yıl kadar )bir işletme öğrencisi olarak, gerçekten çok beğendim yazınızı ve söylediklerinizi. Her İK'cı sizin gibi olsa keşke ama sayınız çok az:)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler ama İK aynı zamanda gelişen bir alan, geleceği daha güzel olacak inanıyorum :)

    YanıtlaSil