11 Mayıs 2018 Cuma

Küreğinizi Paylaşır mısınız?

Fair Play ödülünü kazanan Altınboynuz Spor Kulübünün haberine mutlaka rastlayanlarınız olmuştur.

Duymayanlar için hatırlatalım, Sakarya'da 2016'da düzenlenen Türkiye Kürek Şampiyonası final karşılaşmasında, Sinop Gençlik Spor Kulübü sporcuları kürekleri olmadığı için egzoz borusundan kürek yaparak yarışmaya katılmak istiyor. Ancak Altınboynuz Spor Kulübü yarışa eşit şartlarda katılmak istediğini belirterek rakiplerine kürek veriyorlar. Yarışta Sinop Gençlik Spor klübü üçüncü olarak kupa kazanırken, Altınboynuz Spor Kulübü dördüncü oluyor. Ancak Altınboynuz Spor Kulübünün gösterdiği centilmence davranış Dünya Fair Play Konseyi tarafından büyük ödül "şeref diploması" ile ödüllendiriliyor.

Sporda oldukça hasret kaldığımız bu tarz centilmence davranışları her zaman desteklemek gerek, o kesin. Ancak bana bu haber iş dünyasındaki rekabet ve işbirliği kutuplarını hatırlattı. Yıkıcı olmamak kaydıyla rekabetin performansa olumlu etkide bulunabileceği bir gerçekse de ekip üyelerine zarar verecek boyutta olduğunda hem bireylere hem de uzun vadeli iş sonuçlarına olumsuz etkide bulunuyor.

İşbirliği ise olumlu bir iklimin ve çalışma ortamının oluşmasına katkı sağladığı gibi, ortak amaçlara ulaşmayı da kolaylaştırıyor, aynı yöne hep birlikte hızla kürek çekilmiş olunuyor.

İşte tam burada durup bir düşünmekte fayda var, bırakalım rakiplerimizi, aynı amaca ulaşmamız gereken kendi ekip/şirket üyelerimiz ile yeri geldiğinde küreğimizi paylaşabiliyor muyuz? Sporda gördüğümüz bu güzel örneği iş hayatımıza, şirket kültürümüze yaygınlaştırabiliyor muyuz?Yoksa hep birlikte bir karış suda boğuluyoruz da haberimiz mi yok?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder