1 Mayıs 2012 Salı

MUTSUZ MAVİ YAKA VE 1 MAYIS

Kariyer Dergisi'nin Mayıs sayısında daha önce çeşitli gazetelerde ve Yenibiris.com internet sitesinde de rastladığım bir araştırma sonucuna yer verilmiş.

“GfK’nın 2003’ten 2011’e, 9 yılda 350 bin çalışanla yaptığı çalışan memnuniyeti araştırmasının sonuçlarına göre memnuniyet oranı mavi yakada yüzde 55.4’ten yüzde 51.1’e inerken, beyaz yakada yüzde 48.9’dan yüzde 55.2’ye çıktı. Araştırmadan çıkan sonuçlara göre;

Mavi yakanın en memnuniyetsiz olduğu alanlar;

* ücret ve sosyal olanaklar
* tanınma ve takdir
* kişisel mesleki gelişim
* performans yönetimi
* şirket yönetimi
* ilk yönetici
bilgi akışı/iletişim işbirliği
* çalışma ortamı

Beyaz yakanın en memnuniyetsiz olduğu alanlar;
* tanınma ve takdir
* ücret ve sosyal haklar
* performans yönetimi
* kişisel/mesleki gelişim
* şirket yönetimi
* yapılan iş

olarak sıralanmış.


Burada mavi yakada da beyaz yakada da en çok iyileştirme bekleyen iki konu; ücret ve sosyal haklar ile şirket yönetimi olarak dikkat çekiyor. Metal eşya, beyaz eşya, otomotiv, çelik sanayi, çalışanların en memnuniyetsizlik duydukları sektörler.”
Çalışan memnuniyeti İnsan Kaynaklarının var olma sebeplerinden biri. Ülkemizde ücret ve diğer olanaklar, iş sağlığı ve güvenliği, çalışma koşulları özellikle önem verilmesi gereken konular. Üstelik Resmi Tatil olan 1 Mayıs’ta işinin başında çalışmakta olan personel de cabası.

Herkesin Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, İnsan Kaynağının hak ettiği değere sahip olduğu günlere erişmemizi diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder