22 Eylül 2012 Cumartesi

Bu İş İlanı Görenleri Çok Şaşırtıyor!

Blogumda genelde bir haberi paylaşırken bile aynen aktarmamaya, kendi yorumlarıma yer vermeye çalışıyorum ama bu haber karşısında yorumsuz kaldım. Sadece bunun bir Zaytung haberi ya da şaka olmadığını belirterek Trt Haber'in Web Sitesinden aynen aktarıyorum:

 

Bu İş İlanı Görenleri Çok Şaşırtıyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir esnafın iş ilanı oldukça ilgi çekiyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir berber, turistlerin yoğun olarak bulunduğu iş yerinde çalıştırmak üzere, KPSS’den en az 80 puan alan, diksiyonu düzgün ve İngilizce bilen çırak arıyor.
Tatvan ilçesinde 4 yıldır kendisine ait dükkanında berberlik yapan Eren Erat, ihtiyacı olan çırak eksiği gidermek için ilginç bir yönteme başvurdu.
Dükkanın camına “Diksiyonu düzgün, KPSS’den en az 80 puan almış, Yabancı dil bilen (Tercihen İngilizce) deneyimli çırak aranıyor” ilanı asan berber Erat’ın şartlarını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.
İlanı gören çok sayıda vatandaşın hem şaşırdığını hem de tepki gösterdiğini anlatan Erat, “Şimdiye kadar iş başvurusu için çok sayıda kişi geldi. Kiminin şartları tutuyordu, bazılarının ise tutmuyordu. Şartları uymadığı için işe almadıklarımız oldu. Şartları uyanlar ise asgari ücreti az buldukları için gelmek istemediler” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder