6 Eylül 2012 Perşembe

UMUDA UYANIŞ-HAYATİ ÇAĞLAR


 
Hayati Çağlar Umuda Uyanış'ta “Bir Şirketin Değişim Hikayesi”ni anlatıyor. Babasının ölümünden sonra onun kurmuş olduğu şirketin başına geçen Tekin, birden şirketin durumunun kötüye gittiğini fark ediyor. Ne yapacağını bilemez haldeyken, bir işaretle eyleme geçiyor ve şirketi başarıya ulaştıracak çalışmalar ardı ardına geliyor.


Çalışanların desteğini de alarak ilerlenen şirkette özellikle Yalın Üretim, 5S, Kanban, SMED, TPM, Kaizen ve Sürekli İyileştirme faaliyetlerinin üzerinde duruluyor. Uygulamaları okurken bir sonraki aşamayı ve etkilerinin neler olacağını merak ediyorsunuz.


 
Kitap aynı zamanda 12 kriter ve 75 alt kriterden oluşan Üretim Sistemi Mükemmellik Modeli  12K Model’in romanlaştırılmış hali. Bu haliyle özellikle üretim yapan şirketlerin yöneticilerinin ve çalışanlarının başucu kitabı olacağa benziyor.


Keyifli okumalar...:)

2 yorum:

  1. Bir kitap bu kadar kötü yazılabilir. Gerçek pratikle hiç bir içerik bağdaşmıyor. Tamamen kurgu.Hayal gücüne dayalı gerçeklerden tamamen uzak.. Sayfalarca harcanan emeğe çok yazık.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Görüşünüze saygı duyuyorum ancak 12K Modelinin uygulandığı firmalar var, uygulamaları incelemekte ve modeli çalışmaya dökmekte fayda var bence.

    YanıtlaSil