3 Mart 2012 Cumartesi

HAYAT DENGESİ; İş, Aile ve Özel Hayatı Dengeleme Sanatı: Zeynep Aycan, Mehmet Eskin, Serap Yavuz

Yüksek lisans tezim sırasında edindiğim bu kitap, hala başucu kitaplarımdan biri. Önsözündeki John Christian’ın “Hayat, yaparken silgi kullanmamıza izin verilmeyen bir resimdir” sözüyle başlıyor. Birinci bölümde küçük bir örnek olaydan yola çıkarak hayat dengesi farklı yaklaşımlarıyla tanımlanmış. Hayat dengesi “iş, aile ve kişisel alandaki taleplerin kişiyi tatmin edecek oranda karşılanması” olarak özetlenmiş.

İlerleyen bölümlerde hayat dengesinin bozulmasının sonuçları, hayat dengesinin bozulmasında kullanılabilecek destek ve kaynaklar, iş aile ve kişisel alanlardaki taleplerin karşılanmaması,hayat dengesinin kurulmasında sorun çözme yaklaşımı, hayat dengesinin kurulmasına katkı sağlayacak beceriler gibi konulara, bilimsel çalışmalar ışığında ama ağır bir anlatımla okuyucuyu sıkmadan değinilmiş. Son bölümde ise Aycan ve Eskin’in ülkemizde konuyla ilgili olarak gerçekleştirdikleri uygulamanın sonuçlarına yer verilmiş.

Kitabın, hayat dengesini sağlamanın giderek zorlaştığı bugünlerde, özellikle çalışanlara yönelik bir kılavuz eser niteliğinde olduğuna inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder