25 Ağustos 2012 Cumartesi

İKNANIN PSİKOLOJİSİ-ROBERT B.CIALDINI


İknanın psikolojisi yıllar önce okumuş olmama rağmen kütüphanemde ve zihnimde hala önemli bir yere sahip olan kitaplardan biri. Bunun en önemli nedeni kitapta nasıl ikna edebileceğimiz ve ikna olduğumuz açıklanırken somut örneklerden, deneylerden, deneyimlerden yola çıkılması, üstelik de bunun merak uyandırarak yapılması. 

Kitap iknanın temel silahlarından altı başlık altında bahsediyor: Karşılıkta Bulunma, Adanmışlık ve Tutarlılık, Toplumsal Kanıt, Hoşlanmak, Otorite ve Azlık. Her bölümde bir taraftan nasıl ikna edebileceğimiz anlatılırken, bir yandan da aslında ikna olmak istemediğimiz şeylere karşı kendimizi nasıl savunabileceğimizden bahsediliyor. Bu çok yönlülük okura daha geniş bir bakış açısı sunuyor.

Sonuç olarak, “İknanın Psikolojisi” yaşamımızda ikna etmeye ne kadar çok ihtiyacımızın olabileceği ve bilerek ya da bilmeyerek ne kadar çok ikna olduğumuz göz önünde bulundurulduğunda yalnız Pazarlama ile ilgilenenlerin değil herkesin faydalanabileceği bir kitap olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder