20 Ekim 2012 Cumartesi

Bir Röportaj:İşe Alım Uzmanı Gamze Ülger


Blogumun ilk röportajını SmartPeople’ın İşe Alım Uzmanı Gamze Ülger ile gerçekleştirdim. Oldukça keyifli geçen sohbette adaylara yönelik tüyolar almayı da ihmal etmedim:)

      Gamze Hanım Merhabalar, öncelikle kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Merhabalar,  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisat bölümü mezunuyum. Yaklaşık 3 yıldır danışmanlık sektöründe İşe Alım Uzmanı olarak çalışıyorum.
İnsan Kaynakları alanını seçme nedenleriniz nelerdir?

Üniversiteyi bitirdikten sonra her yeni mezun gibi ben de hangi alanlara yöneleceğim konusunda kararsızlıklar yaşadım. Ancak kişilik özelliklerim gereği yapacağım işin içinde iletişim yönümü kullanmam gerektiğini biliyordum. İnsan Kaynakları bu anlamda beklentilerimi karşılayan alanlardan biriydi, biraz da önüme çıkan fırsatlar beni bu alana yönlendirdi diyebiliriz.

İnsan Kaynakları alanında kariyer hedefleyen gençlere önerileriniz nelerdir?

Öncelikle kişinin gerçekten bu işi yapmayı istemesi gerekiyor. Her yönüyle mesleği değerlendirmeleri, çevrelerinde bu işi yapan kişilerden görüş almaları, mesleğin geleceği ile ilgili araştırmalar yapmaları önemli. Tabi bunun sonucunda kendi yetkinliklerini de bu alan için uygunluklarını sorgulamalılar.

Yoğun olarak seçme yerleştirme faaliyetleri içindesiniz. Adayların özgeçmiş hazırlarken sıkça yaptıkları hatalar nelerdir?

Özgeçmişleri değerlendirirken belli bir düzen çerçevesinde olması, pozisyon için önemli olacak bilgilerin kolay ulaşılabilir olması ve bilgilerin doğruluğu değerlendiriciler için oldukça önemli. Çok uzun,  gereksiz sayılabilecek detayların olması veya bilgilerin yetersiz olması sağlıklı olmayan değerlendirmelere yol açabiliyor. En çok eksik veya doğru olmayan bilgi ile karşılaşabiliyoruz. Örneğin İngilizce bilgi seviyesi bunların içinde ilk sırada oluyor. Tarihsel hatalar, iletişim bilgilerinin güncel olmaması da yapılan hataların bazıları.

İş görüşmelerine hazırlanırken ve iş görüşmesi sırasında adaylara verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?

Bununla ilgili adaylar günümüzde internet üzerinden birçok bilgiye ulaşabiliyor. Burada önemli olan adayların belli bir kalıpta değil kendileri gibi olmaları. Kişisel imaja dikkat etmek, görüşmelere zamanında gitmek, gitmeden önce şirket veya pozisyon ile ilgili bilgi sahibi olmak, doğru bilgiler vermek önemli noktalar.

İnsan Kaynakları’nın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

İçinde bulunduğumuz global hayat gereği herkes her şeye erişebilir durumda. Rekabet koşulları içinde farkı yaratan da insan oluyor. İnsan Kaynakları günümüzde artık şirketler tarafında da çalışanlar tarafında da olması gereken olarak görünüyor. Bu anlamda gelişmeler sevindirici.

Bloguma konuk olarak verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Gamze Hanım:)

 Rica ederim. Benim için de keyifli bir sohbetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder