19 Temmuz 2012 Perşembe

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ: Oscar Pistorius

Oscar Pistorius geçtiğimiz günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu, ya da umarım olmuştur. Protez bacakla koşan atletin haberini Eurosport’tan özetleyelim:

 “...Pistorius geçmiş yıllarda koştuğu bir kaç yarışla Olimpiyat barajını aşmış ancak 2012’de yaptığı dereceler Olimpiyat A barajı için yetmemiş ve kelimenin tam anlamıyla onu barajın kıyısından (0,22 saniye kadar) döndürmüştü. Olimpiyat hayalleri geçmişte olduğu gibi yine suya düşmüştü ancak ülkesinin atletizm federasyonu imdadına yetişti. Güney Afrika 4x400 bayrak takımında ve 400 metrede yarışmaya layık bulunan 25 yaşındaki atlet tarihte Olimpiyat’a katılan ilk ampute atlet olma onuruna erişti...”

Neyse ki hayatta böyle engellere rağmen koşan, “azmin zaferi” sözcüğünün örneği olan insanlar hala var. İnsanları hedefe kitlemek ve amaca ulaşmak... ne kadar tanıdık terimler değil mi? Protezin doping sayılıp sayılmayacağı dahil konu hakkında pek çok görüş etrafta uçuşadursun, bir İK gönüllüsü olarak benim kafamda tek bir soru uyandı: 

“Pardon ama siz, motivasyon mu demiştiniz?”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder