1 Kasım 2011 Salı

MADALYONUN İKİ YÜZÜ: İK VE ADAY

Bir işe alım süreci söz konusu olduğunda hem İK'nın hem de adayın dikkat etmesi gereken pek çok şey vardır. Çünkü bu süreçte her iki taraf da birbirini daha iyi tanımaya çalışmaktadır ve iletişimsizliğin bedelini iki tarafta ödeyecektir.
Örneğin adaylardan özgeçmişlerine ekledikleri fotoğrafın gayriresmi bir arkadaş ortamında çekilmiş gibi görünmeyen, resmi bir fotoğraf olması; özgeçmişlerinde imla hatalarının bulunmaması, başvuru formlarının eksiksiz ve düzgünce doldurulmuş olması vb. beklenir. Buna karşılık firmanın iş ilanı da açık, anlaşılır, yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış olmalıdır. Adaydan iş görüşmesine zamanında gelmesi, gecikme ya da gelememe durumunda haberdar etmesi istenirken; aday da görüşme için çok fazla bekletilmemeyi, bekletilecekse dahi özür dilenip kendisiyle ilgilenilmesini isteyecektir. Firmayı ve ilgili pozisyonu araştırmadan görüşmeye gelen bir aday hoş karşılanmazken; firmalar da hakkında bilgiye erişim sağlayan web sitesi gibi kaynaklarına özen göstermeli, İK tarafından görüşme öncesinde adayın CVsi incelenmiş olmalıdır.
Her iki tarafta birbirine saygı, nezaket ve hoşgörü çerçevesinde yaklaşmalıdır. Nasıl ki aday için insan kaynakları birimi referans kontrolü yapıyorsa, aday da olumsuzluklarla karşılaştığı bir iş görüşmesi deneyimini başkalarına aktarabilmekte, bu da hem ilgili pozisyona başvurabilecek adayları hem de kurum imajını etkilenebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder