12 Şubat 2012 Pazar

İŞTE MÜLAKAT:Yurdum İnsanı İş Görüşmesinde; Mehmet Erkan, Oğuz Erdoğan

Bu kitapla ilgili en çok hoşuma giden şey bizi bize anlatması oldu. Tamamen Türkiye’de yaşanan ya da yaşanabilecek mülakat sahnelerine yer verilmiş. Konular, bazen “yok artık, bu kadarı da olmaz” diyeceğiniz, bazen kendi benzer anılarınızı hatırlayacağınız mülakat anılarıyla örneklendirilmiş.
İşte kitapta yer alan konular, benim küçük açılımlarımla:
“Hamili Kart Yakinimdir” Yakinler Öldü, Yaşasın Referanslılar! (Bir işe alım sürecine en fazla kaç kişi, ne kadar dahil olabilirsmiley)
Kolay Sorulara Zor Cevaplar (Bazen mülakat sorularının cevapları mülakatçının hayal bile edemediği ilginçlikte olabilir, hatta fıkraları andırabilir.)
Bir Aday-Bir Hayat (Bazı mülakatlar adayların hayatlarına ait acı yanları gözler önüne serer, duygulandırır, çoğundan da alınacak dersler vardır.)
Eyvah! Yöneticim Mülakat Yapıyor! (Kimi zaman birim yöneticisinin mülakatta ipleri eline alması işe alım sürecinin kaderini değiştirir.)
Çirkin Ördek Yavrusu (Oryantasyonsuzluk ya da oryantasyon programındaki aksaklıklar işe yeni başlayan çalışanların kendisini çirkin ördek yavrusu gibi hissetmesine neden olabilir.)
Mülakat Taktikleri (Mülakat performansı adayı vezir de eder, rezil de...)
Ayinesi Özgeçmiştir Kişinin (Siz siz olun özgeçmişinizde bunları yapmayın...)
Kitap genel olarak keyifli olunca açılımlarım da biraz esprili oldu. Okuyun derim, çıkarıcak dersleriniz ve alacağınız keyif garanti.
İyi okumalar...smiley

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder